2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Debreceni, szekszárdi és egy hatvani intézmény nyerte el a Magyar Kórházszövetség „Egészségfejlesztő Kórház Díját”, amellyel az egészségügyi dolgozók és lakosság egészségtudatosságának erősítését szolgáló legjobb programokat ismerte el a szakmai szervezet.

Az utóbbi időben szinte mindig a kórházi adósságokkal kapcsolatban kerülnek szóba az egészségügyi intézmények, ám most kivételesen nem erről lesz szó. A Magyar Kórházszövetség, partnerségben a Bethesda Gyermekkórház Prevenciós Igazgatóságával és az Egészségügyi Menedzserképző Központtal, 2023 novemberében indított el Országos Kórházi Egészségfejlesztési Programot a Belügyminisztérium szakmai támogatásával, aminek célja az egészségügyi dolgozók és a lakosság egészségtudatosságának erősítése a betegségmegelőzés érdekében. 

Ennek részeként most először hirdették ki a nemzetközi standardok alapján pályázati rendszerben elnyerhető Egészségfejlesztő Kórház Díjat a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával. A jelentkező 39 intézmény közül a Magyar Kórházszövetség Mátraházán tartott konferenciáján hirdették ki a kategóriák győzteseit. 

Országos győztes lett a Debreceni Egyetem Klinika Központ
Országos győztes lett a Debreceni Egyetem Klinika Központ
Fotó: Facebook

A díjazott kórházak:

  • Országos intézet/centrumkórház kategóriában a Debreceni Egyetem Klinikai Központ,
  • Vármegyei irányítókórház kategóriában a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház,
  • Városi kórház kategóriában a Hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet.

Különdíjat kapott az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet.

A Kórházi Egészségfejlesztési Program másik eleme az „Országos Kórházi Egészségkihívás”. A kórházi dolgozók 5 fős csapatokban jelentkezhettek az egészségüket támogató, gamifikációra épülő kihívások, feladatok teljesítésére. A 2024. március 15-én kezdődött 100 napos programra 71 intézmény 654 csapata jelentkezett 3270 dolgozóval. A résztvevők már az első hónapban több mint 6 millió percet töltöttek mérsékelt-közepes intenzitású és közel 3 millió percet magas intenzitású sporttevékenységgel.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!