1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Intesa Sanpaolo 2014 áprilisában Simák Pált nevezi ki a bankcsoport magyarországi érdekeltsége, a CIB Bank igazgatósági elnökévé és vezérigazgatójává - közölte a CIB Bank az MTI-vel csütörtökön.

A bank közleménye szerint Fabrizio Centrone, a CIB igazgatóságának jelenlegi elnöke és vezérigazgatója a jövőben az Intesa Sanpaolo csoporton belül fog új, felelősségteljes vezető pozíciót betölteni.

Simák Pál jelenleg az egyik legnagyobb magyarországi pénzintézet, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója. (szerk.: a bank a nap folyamán közölte Simák Pál lemondását) Simák Pál előzőleg az MKB Bank pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként is dolgozott, korábban pedig a McKinsey & Company nemzetközi tanácsadó cégnél töltött be vezető beosztásokat.

Ignacio Jaquotot, az Intesa Sanpaolo nemzetközi leánybanki divíziójának vezetője a kinevezésről elmondta: "Nagyon büszke vagyok arra, hogy Simák Pál csatlakozott a bankcsoporthoz, a több cégnél és országban szerzett széleskörű nemzetközi tapasztalatának köszönhetően Simák Pál ideális választás a CIB Bank első számú vezetőjének pozíciójára."

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!