<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Az Intesa Sanpaolo 2014 áprilisában Simák Pált nevezi ki a bankcsoport magyarországi érdekeltsége, a CIB Bank igazgatósági elnökévé és vezérigazgatójává - közölte a CIB Bank az MTI-vel csütörtökön.

A bank közleménye szerint Fabrizio Centrone, a CIB igazgatóságának jelenlegi elnöke és vezérigazgatója a jövőben az Intesa Sanpaolo csoporton belül fog új, felelősségteljes vezető pozíciót betölteni.

Simák Pál jelenleg az egyik legnagyobb magyarországi pénzintézet, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója. (szerk.: a bank a nap folyamán közölte Simák Pál lemondását) Simák Pál előzőleg az MKB Bank pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként is dolgozott, korábban pedig a McKinsey & Company nemzetközi tanácsadó cégnél töltött be vezető beosztásokat.

Ignacio Jaquotot, az Intesa Sanpaolo nemzetközi leánybanki divíziójának vezetője a kinevezésről elmondta: "Nagyon büszke vagyok arra, hogy Simák Pál csatlakozott a bankcsoporthoz, a több cégnél és országban szerzett széleskörű nemzetközi tapasztalatának köszönhetően Simák Pál ideális választás a CIB Bank első számú vezetőjének pozíciójára."

További karrier híreket menedzserekről az mfor.hu Menedzserek rovatában olvashatnak

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.