3p

2012-ben "Az év üzletembere" fődíjat egy Zemplén megyei kis faluban született, mára tízmilliárd forintot meghaladó árbevételű cég kizárólagos tulajdonosa, a Fémalk Zrt. vezérigazgatója, Sándor József vehette át.

Idén immár kilencedik alkalommal, ünnepélyes gálaest keretében adták át az Ernst & Young Az év üzletembere díjakat. Az Ernst & Young világszerte nagy presztízsű üzleti elismerésének hazai díjazottjait minden évben a Független Bírálóbizottság választja ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján. A döntésben a díjazott által vezetett társaság eredményei mellett a stratégiai szemlélet, a személyes integritás, a kockázatvállalási hajlandóság, a nemzetközi hatás, valamint az innovációhoz való hozzáállás is fontos szerepet játszik. Az idei Független Bírálóbizottság elnöke Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke volt.

Az idei évben "Az év üzletembere" díjat a Fémalk Zrt. vezérigazgatója, Sándor József vehette át. A cég tevékenységével hozzájárul Magyarország egyik legfontosabb húzóágazatához, a járműgyártáshoz. Sándor József a rendszerváltás hajnalán, kényszervállalkozóként, menedzseri ismeretek, tapasztalatok nélkül alapította vállalatát, amely az elmúlt 23 évben dinamikusan – olykor évente duplázódva – fejlődött. Az alapító üzleti gondolkodását eddigi karrierje során az innovatív szemléletmód, a nyitottság, a szakmai precizitás és a csapatmunka jellemezte, amellyel biztosítja a versenyelőny megtartását, a műszaki színvonal fokozását. Saját és csapata erőfeszítései nem csupán vállalatának hoztak sikereket, de Budapest egyik nagy múlttal rendelkező ipari parkjába is új életet lehelt Csepelen” – indokolta a Független Bírálóbizottság döntését.

A Fémalk (Fémöntészeti és Alkatrészgyártó) Zrt. jogelődjét Sándor József 1989-ben, többedmagával 1,9 millió forintos törzstőkével alapította, ami az egyik legnagyobb magyar magántulajdonban lévő nyomásos alumíniumöntödévé nőtte ki magát. A Fémalk elindulása óta eltelt 23 év alatt a vállalkozás folyamatosan és dinamikusan fejlődött. A Bt-ből Sándor József vezetésével Kft., majd Zrt lett, amely Csepelen – a megtermelt eredményt évről-évre visszaforgatva - több lépcsőben felvásárolt közel 15 ezer négyzetméter területű, felszámolás alatt álló üres ipari csarnokot. Az ügyvezető nemzetközi szinten is jelentős versenyelőnyt ért el a fejlesztési tevékenység előtérbe helyezésével, valamint a vevőkkel és autógyárakkal való átfogó együttműködés kialakításával a termékfejlesztésben.

Kiosztása került még a "Példakép" különdíj is, melyet idén a Lakics Gépipari Kft. ügyvezetője, Lakics László nyert el. Az elmúlt közel harminc évben a tulajdonos üzleti filozófiáját a szakmája iránti elkötelezettség, a kihívásokkal való bátor szembenézés és a fejlődés iránti vágy határozta meg.

Cserpes István, a „Merész újító”, a Cserpes-Sajtműhely Kft. vezetője termékei előállítása során a termék „érdekeit” helyezi előtérbe a gazdaságosság helyett. Az alapító ugyancsak elkötelezett a tejtermékekkel kapcsolatos egészséges étkezés népszerűsítése iránt. A Cserpes Tejivó elindításával a vállalat belépett a magyar gasztro világ területére is.

A „Jövő ígérete”, Mészáros Gábor, a chocoMe Kft. tulajdonosa lett, aki a kézzel készített csokoládészakma úttörője. 2010 nyarán indította útjára vállalkozását, amely több mint 60 millió különböző, egyedi igények szerint létrehozható táblás csokoládévariáció megalkotására ad lehetőséget. Mészáros Gábor a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének nagykövetévé vált, a chocoMe csokoládét pedig a Dining Guide a legjobb kézműves csokoládék közé választotta.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!