<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		

2012-ben "Az év üzletembere" fődíjat egy Zemplén megyei kis faluban született, mára tízmilliárd forintot meghaladó árbevételű cég kizárólagos tulajdonosa, a Fémalk Zrt. vezérigazgatója, Sándor József vehette át.

Idén immár kilencedik alkalommal, ünnepélyes gálaest keretében adták át az Ernst & Young Az év üzletembere díjakat. Az Ernst & Young világszerte nagy presztízsű üzleti elismerésének hazai díjazottjait minden évben a Független Bírálóbizottság választja ki, nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján. A döntésben a díjazott által vezetett társaság eredményei mellett a stratégiai szemlélet, a személyes integritás, a kockázatvállalási hajlandóság, a nemzetközi hatás, valamint az innovációhoz való hozzáállás is fontos szerepet játszik. Az idei Független Bírálóbizottság elnöke Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke volt.

Az idei évben "Az év üzletembere" díjat a Fémalk Zrt. vezérigazgatója, Sándor József vehette át. A cég tevékenységével hozzájárul Magyarország egyik legfontosabb húzóágazatához, a járműgyártáshoz. Sándor József a rendszerváltás hajnalán, kényszervállalkozóként, menedzseri ismeretek, tapasztalatok nélkül alapította vállalatát, amely az elmúlt 23 évben dinamikusan – olykor évente duplázódva – fejlődött. Az alapító üzleti gondolkodását eddigi karrierje során az innovatív szemléletmód, a nyitottság, a szakmai precizitás és a csapatmunka jellemezte, amellyel biztosítja a versenyelőny megtartását, a műszaki színvonal fokozását. Saját és csapata erőfeszítései nem csupán vállalatának hoztak sikereket, de Budapest egyik nagy múlttal rendelkező ipari parkjába is új életet lehelt Csepelen” – indokolta a Független Bírálóbizottság döntését.

A Fémalk (Fémöntészeti és Alkatrészgyártó) Zrt. jogelődjét Sándor József 1989-ben, többedmagával 1,9 millió forintos törzstőkével alapította, ami az egyik legnagyobb magyar magántulajdonban lévő nyomásos alumíniumöntödévé nőtte ki magát. A Fémalk elindulása óta eltelt 23 év alatt a vállalkozás folyamatosan és dinamikusan fejlődött. A Bt-ből Sándor József vezetésével Kft., majd Zrt lett, amely Csepelen – a megtermelt eredményt évről-évre visszaforgatva - több lépcsőben felvásárolt közel 15 ezer négyzetméter területű, felszámolás alatt álló üres ipari csarnokot. Az ügyvezető nemzetközi szinten is jelentős versenyelőnyt ért el a fejlesztési tevékenység előtérbe helyezésével, valamint a vevőkkel és autógyárakkal való átfogó együttműködés kialakításával a termékfejlesztésben.

Kiosztása került még a "Példakép" különdíj is, melyet idén a Lakics Gépipari Kft. ügyvezetője, Lakics László nyert el. Az elmúlt közel harminc évben a tulajdonos üzleti filozófiáját a szakmája iránti elkötelezettség, a kihívásokkal való bátor szembenézés és a fejlődés iránti vágy határozta meg.

Cserpes István, a „Merész újító”, a Cserpes-Sajtműhely Kft. vezetője termékei előállítása során a termék „érdekeit” helyezi előtérbe a gazdaságosság helyett. Az alapító ugyancsak elkötelezett a tejtermékekkel kapcsolatos egészséges étkezés népszerűsítése iránt. A Cserpes Tejivó elindításával a vállalat belépett a magyar gasztro világ területére is.

A „Jövő ígérete”, Mészáros Gábor, a chocoMe Kft. tulajdonosa lett, aki a kézzel készített csokoládészakma úttörője. 2010 nyarán indította útjára vállalkozását, amely több mint 60 millió különböző, egyedi igények szerint létrehozható táblás csokoládévariáció megalkotására ad lehetőséget. Mészáros Gábor a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének nagykövetévé vált, a chocoMe csokoládét pedig a Dining Guide a legjobb kézműves csokoládék közé választotta.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.