2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ferenc pápát választotta az év emberének az amerikai Time magazin - közölte a folyóirat főszerkesztője szerdán.

Az indoklás szerint a katolikus egyházfő "a lelkiismeret új hangjává vált" pápaságának kilenc hónapja alatt. "Ritkán történik meg, hogy a nemzetközi színtér egy új szereplője ilyen gyorsan ekkora figyelmet keltsen fiatalok és idősek, hívők és nem hívők körében egyaránt" - jelentette ki Nancy Gibbs, a tekintélyes amerikai hetilap főszerkesztője.

A pápa olyan ismert személyiségekkel állt versenyben az év embere címért, mint Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) titkos dokumentumokat kiszivárogtató volt munkatársa, Edith Windsor melegjogi aktivista, Bassár el-Aszad szíriai elnök és Ted Cruz texasi szenátor. Ők az első öt hely valamelyikét el is foglalják.

A Time internetes oldalán azt írta,  hogy Ferenc pápa rövid idő alatt "milliók képzeletét ragadta meg, akik már minden reményüket elveszítették az egyházban".

A Vatikán üdvözölte a Time választását. Federico Lombardi szóvivő pozitív jelzésnek nevezte a döntést, amely "egy olyan emberre vonatkozik, aki a mai világban spirituális és vallási értékekért száll síkra, és mélyenszántó gondolatokat fogalmaz meg a békéről és igazságosságról".

A pápa nem keresi a dicsőséget - mondta Lombardi. Az, hogy az év emberének választották, azt jelzi, hogy megértették küldetését. "A pápa természetesen örül ennek" - húzta alá a szóvivő.

Ferenc nem az első pápa, akit a Time az év emberének választott. 1962-ben XXIII. János, 1994-ben pedig II. János Pál kapta meg ezt a címet. Tavaly az újjáválasztott amerikai elnök, Barack Obama lett az év embere a Time magazinnál.

MTI/mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!