1p

Fél évvel ezelőtt mondott le a vezérigazgatói posztról Steve Ballmer.

Mintegy fél évvel a korábbi vezérigazgató, Steve Ballmer lemondása után, a Microsoft megtalálta a következő vezérét Satya Nadella személyében. A kinevezésre házon belül került sor.

Satya Nadella ugyanis már 22 éve a Microsoft alkalmazásában áll. Az új vezérigazgató a pályafutását a cégnél először az online szolgáltatások kutatás-fejlesztési területén kezdte, majd a Microsoft üzleti divíziójának alelnöke lett. Ezt követően a szerver üzletág vezetőjeként dolgozott és nagy szerepet vállalat a cloud-szolgáltatásokra történő átállásban is.

Nadella egyébként mindössze a harmadik vezérigazgató lesz a cég 39 éves történetében. Az új vezérigazgató 1967-ben született Indiában, hobbijai közé a krikett és a költészet tartozik.

A CNN írása szerint egyben Bill Gates is bejelentette, hogy lemond az elnöki székről, viszont továbbra is az igazgatóság tagja marad.

(Forrás: Microsoft)

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!