2p

Drágább lett a tervezettnél, de régi terv valósult meg Karcagon, Varga Mihály pénzügyminiszter szülővárosában. 

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint jó helyre, az ország talán legmegfelelőbb pontjára került a Sámándobként elhíresült épület Karcagon. Csütörtökön ugyanis végre átadták a 2015-ös milánói világkiállításra épített, majd hazahozott és felújított magyar pavilont. A Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központ a helyiek szellemi központjaként szolgálhat. Erről beszélt a karcagi származású pénzügyminiszter az MTI beszámolója szerint.

Varga Mihály beszédében kitért arra is, hogy Karcag a Nagykunság fővárosaként különleges helyszín, amely az ősi kultúrák találkozóhelyeként írta be magát a történelemkönyvekbe.

Szepesi Tibor karcag polgármester szerint a kulturális beruházás hosszú évtizedekre meghatározza majd a város arculatát, lehetőségeit, életét. A munkálatok 2022. március 18-án kezdődtek el, az eredetihez képest az épületet pinceszinttel és előcsarnokkal is bővíteni kellett, részletezte. „Épület, érték, élmény” – foglalta össze azt, amit az elkészült beruházástól várnak.

Arról a fent olvasható, korábbi cikkünkben írtunk, hogy időközben a 3,75 milliárd forintos költségvetésű Sámándob, alias Sztyeppemúzeum építése kicsivel nettó 4 milliárd fölé kúszott, egész pontosan 4 027 563 104 forintra, amiről egy 2023-as augusztusi szerződésmódosítás árulkodik, amiről Hadházy Ákos országgyűlési képviselő számolt be

Hadházy egyébként 2023 januárjában arra hívta fel a figyelmet, hogy „az emberi hülyeség emlékműve” nem a megfelelő ütemben épül.

Karcag önkormányzatának reményei szerint viszont az egykori milánói pavilon (illetve Sztyeppemúzeum, avagy Életkert) a karcagi strandfürdővel szemben lévő Erzsébet-ligetben kialakítandó turisztikai és szabadidős rendezvénypark fő látványossága lesz.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!