<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nőttek a karbantartási és felújítási költségek is, így nem meglepő.

Az InfoRádió műsorában a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke, Kaplonyi György úgy fogalmazott, hogy a karbantartási, felújítási munkák költségei jelentősen emelkedtek, mert a liftkarbantartók, takarítók között rengeteg katás kisvállalkozó volt. Hozzátette, ezek a munkák a közös költségnek akár a 40 százalékát is kiteszik, így az energiaköltségekkel együtt biztosan legalább 30 százalékos emelés lesz.

Fotó: Mfor/Mester Nándor
Fotó: Mfor/Mester Nándor

Kaplonyi György szerint az energiaárak emelkedése főképp azokat a házakat érinti, ahol lift van, mert az üzemeltetéshez nagyon kevés a 144 kilowattórás kedvezményes tarifa, efelett pedig az áramdíj már a duplájára növekedett. Hozzátette, hogy emellett komoly növekedés lesz a házközponti fűtéses épületeknél, mert ahol rossz, régi az épület, nem hőszigetelt a kazánház vagy kazánok régiek, ott várható még durvább emelkedés.

Az elnök szerint

a társasházaknál lakásonként 3000 forint körüli növekedés várható.

Mint mondta, ez valamennyire változó, hiszen nincsen átlagos társasház, de 30 százalék költségnövekedés biztosan lesz, és legalább 3000 forint körül emelés kell lakásonként ahhoz, hogy normálisan lehessen a társasházakat üzemeltetni.

(Infostart)