<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Az idén is növekedhet a magyar vegyipari ágazat - a tavalyi év után -, ugyanis ez év első felében a vegyi anyagok és termékek gyártásának bővülése elérte a 6,2 százalékot - közölte a Magyar Vegyipari Szövetség (Mavesz) szerdán az MTI-vel.

A szövetség emlékeztet: tavaly a magyar vegyipar 6,4 százalékos növekedést produkált. A vegyipari társaságok összesített nettó árbevétele a múlt évben közel 1400 milliárd forint volt. A meghatározó jelentőségű petrolkémiai ipar 20 százalékkal növelte termelését és értékesítését egyaránt.

Ezek az adatok elhangzottak a Mavesz szerdán kezdődött kétnapos egri környezetvédelmi és biztonságtechnikai konferenciáján is - tartalmazza a Mavesz tájékoztatása.

A közlemény idézi Klement Tibort, a Mavesz elnökét, a BorsodChem igazgatóját, aki elmondta: a tavaly elindult folyamatok idén is éreztetik hatásukat az ágazatban, és ez a kedvező trend folytatódni látszik.

A tanácskozáson az is szóba került, hogy átgondolt iparfejlesztési stratégiával, ésszerűbb, kevésbé bürokratikus, ténylegesen vállalkozásbarát szabályozási környezetben, a hazai lehetőségek céltudatos hasznosítása alapján jelentősen bővíthető a magyar vegyipar portfóliója. A mostani konferencián is ezek a célok állnak a fókuszban. A kétnapos szakmai fórumon, annak témájához igazodva az előadók környezetvédelmi és biztonságtechnikai aktualitásokról is beszélnek.

Szó esik többek között hulladékgazdálkodással kapcsolatos, az ipart érintő várható jogszabályokról és módosításokról; a 2015. január 1-jétől életbe lépő új adatszolgáltatási rendszer sajátosságairól a hulladékgazdálkodásban; munkabiztonságról, a súlyos ipari balesetek megelőzéséről szóló jogszabályi változásokról, valamint a vízgazdálkodási szabályok aktualitásairól; továbbá a veszélyes áruk szállításáról is.

A Magyar Vegyipari Szövetség a folyamatos információcserén és a felvilágosításon túl az iparág a környezetvédelmi, munkavédelmi és iparbiztonsági teljesítmény növelése mellett kötelezte el magát - olvasható a tájékoztatásban.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.