2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az UniCredit a látássérült ügyfelei igényeihez alakított bankkártyára vált.

A Mastercarddal való partnerség részeként az UniCredit minden – betéti, hitel- és prepaid – kártyáját Mastercard Touch Card™ kártyára cseréli, amely megkönnyíti a bankolást a vakok és gyengénlátók számára. Az új típusú bankkártya oldalán bevágások találhatók, hogy használói érintéssel is felismerhessék. A bank ESG-elveivel összhangban a kártya újrahasznosított PVC-ből készül; a felületén feltüntetett Mastercard Sustainable Card Badge (Mastercard fenntartható kártya ikon) jelzi a kártya fenntartható voltát.

Európában több mint 30 millió látássérült ember él; a kártya tervezésekor az volt az elsődleges szempont, hogy támogassa az önállóságukat a bolti vagy online vásárlások során.

Minden kártyáját Mastercard Touch Card kártyára cseréli a bank
Minden kártyáját Mastercard Touch Card kártyára cseréli a bank
Fotó: UniCredit

Az új funkcióval ellátott kártyák már elérhetőek Olaszországban, és 2024 folyamán fokozatosan válnak elérhetővé a 12 UniCredit leánybanknál – így Magyarországon is – az összes ügyfél számára; ez mintegy 20 millió kártyát jelent.

Alberto Palombi, az UniCredit csoportos fizetési megoldásokért felelős vezetője kifejtette: „Az UniCredit és a Mastercard egyaránt a jövőre összpontosít. Az UniCredit európai bankhálózatát és innovatív attitűdjét, valamint a Mastercard kártyás fizetések terén szerzett szakértelmét ötvöző partnerségünk lehetővé teszi, hogy egyszerű, mindenki számára elérhető és fenntartható módon megvalósított élményt nyújtsunk minden európai ügyfelünk számára. A közösségeink támogatása azt jelenti, hogy mindenkinek hozzáférést biztosítunk a szükséges pénzügyi eszközökhöz. Ezért nagy öröm számunkra, hogy látássérült ügyfeleinket is segíteni tudjuk az új, fenntartható anyagból készült kártyával.”

„A Mastercard értékeinek középpontjában az esélyegyenlőség áll; a Mastercard Touch Card™ jól mutatja a fizetési kártyák terén az ezt elősegítő szabványok iránti elkötelezettségünket. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan partnerrel dolgozhatunk együtt, mint az UniCredit, és olyan megoldásokat nyújtsunk az ügyfelek számára, amelyek javítják a hozzáférhetőséget” – fűzte hozzá Mark Barnett, a Mastercard Europe elnöke.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!