2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A NER-lázadó történetét a nyugati sajtó is felkapta, sztorija uniós körökben is terjed.

Magyar Péter ismertsége Brüsszelben is fokozatosan növekszik és várhatóan növekedni is fog, írja laptársunk, a Privátbankár helyszíni tapasztalataira és helyi sajtójelentésekre hivatkozva.

Magyar Péter már Brüsszelben is egyre ismertebb.
Magyar Péter már Brüsszelben is egyre ismertebb.
Fotó: Mfor / Izsó Márton

A befolyásos brüsszeli hírportál, a Politico például az elmúlt hónapokban többször is hosszú cikkben foglalkozott személyével, az uniós ügyekre szakosodott bennfentes rovata, a Playbook pedig még interjút is készített vele.

„Orbán kihívója az Európai Néppárt felé kacsintgat” – írták arra utalva, hogy pártja, a TISZA a néppárti frakcióhoz csatlakozna egy sikeres európai parlamenti (EP) választás esetén. Korábban pedig arról számolt be a brüsszeli lap, hogy most „minden Orbán-ellenes szem” rajta van. „Szétszakíthatja az ellenzéket”, és a Momentumtól és a szociáldemokrata-Zöld szövetségtől is voksokat "lophat el", valamint "valódi tüske" lett a magyar miniszterelnök szemében, írják.

A Magyar Péter-jelenség a közelmúltban több, magyar újságíróknak szervezett háttérbeszélgetésen is szóba került Brüsszelben. Az egyiken egy magyar kormánypárti politikus „hologramnak” és „északi fénynek” nevezte a TISZA vezérét mondván, hogy múlandó jelenségről van szó, ami „létezik, de tartalom nem nagyon van mögötte”.

Ezzel szemben Cseh Katalin momentumos EP-képviselő azt mondta: „tökre örül” a versenynek, és bátornak tartja a Fidesszel szembefordult diplomata-ügyvéd kiállását, és azt, hogy „a NER belső köreiből kilépve tovább repeszti a rendszert”. Jelezte ugyanakkor, hogy pártjának és Magyar Péternek részben különböző víziói vannak.

A teljes cikket a Privátbankáron olvashatják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!