2p

Hamis diplomataautóval próbált cigarettát átcsempészni egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőn, a kocsiban egy valódi diplomata útlevéllel rendelkező hölgy ült. Nehéz ellenállni?

Hamis diplomatajelzésű mikrobusszal próbált meg cigarettát átcsempészni Magyarországra egy ukrán férfi a záhonyi határátkelőhelyen - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Az autó átvizsgálásakor az ukrán sofőr és útitársa, egy magát jogosan diplomata útlevéllel igazoló nő a pénzügyőröknek azt mondta, hogy nem szállítanak bejelentetésköteles árut, a raktérajtó viszont diplomáciai mentességet igazoló, egyébként nem hivatalos ukrán bélyegzővel ellátott papírcímkével volt leragasztva - írták.

Záhonynál sokan szeretnének bejönni. Fotó: Kárpátalja.ma
Záhonynál sokan szeretnének bejönni. Fotó: Kárpátalja.ma

A pénzügyőrök közlésére, hogy tételesen átvizsgálják a buszt, a sofőr és utasa nem mutatott együttműködést, bezárkóztak a gépkocsiba és mindketten telefonálni kezdtek. A pillanatot kihasználva a félig lehúzott ablakon keresztül az egyik pénzügyőrnek sikerült kinyitni az ajtót, így nem sokkal később az elkövető már megbilincselt kézzel nézte, amint átkutatják a járművet - olvasható a NAV közleményében.

A mikrobusz rakterében fekete fóliába csomagolt kartondobozokban 141 500 doboz zárjegy nélküli, több mint negyedmilliárd forint értékű ukrán cigarettát találtak.

A sofőrt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, letartóztatásáról a napokban dönt a bíróság. Az ukrán állampolgárságú nő diplomáciai mentessége miatt szabadon távozhatott a helyszínről - írta közleményében az adóhatóság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!