2p

Miskolc átadja a víziközmű-közszolgáltatáshoz kapcsolódó ellátási felelősséget és vagyoni elemeket az államnak - tájékoztatta a város közgyűlésének döntéséről a polgármesteri hivatal.

A kormányzat kezdeményezésére a múlt évben kellett dönteniük az önkormányzatoknak arról, hogy átadják-e a víziközmű-közszolgáltatáshoz kapcsolódó ellátási felelősséget és vagyoni elemeket az államnak, és részt vesznek-e az ezt szolgáló integrációs folyamatban. Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a szolgáltatás biztonságát szem előtt tartva csatlakozott ehhez a folyamathoz és megkezdődtek a tárgyalások az állam képviselőivel, amelyek csaknem egy éven át tartottak.

Állítólag más önkormányzatokhoz képest jobb feltételekkel tudtak megállapodni az állammal.  Fotó: Depositphotos
Állítólag más önkormányzatokhoz képest jobb feltételekkel tudtak megállapodni az állammal. Fotó: Depositphotos
Ezek eredményeképp Miskolc közgyűlése csütörtöki rendkívüli ülésén határozott arról, hogy decemberben aláírják azt az integrációs szerződést, amellyel az önkormányzat átadja az ellátási felelősséget és a szolgáltatáshoz kapcsolódó vagyoni elemeket a magyar államnak, mivel csak így biztosíthatók a szolgáltatás színvonalát és biztonságát a jövőben is garantáló fejlesztések - írták, majd megjegyezték: csak így kerülhető el az, hogy források hiányában a szolgáltatás színvonala romoljon, a víziközműrendszer pedig a szükséges fejlesztések nélkül maradjon.

A döntés szerint ezzel együtt a miskolci önkormányzat átadja az államnak a Mivíz Kft. 90 százalékos tulajdonrészét is, de 10 százalékkal továbbra is tulajdonos marad a vízműben. Az integrációval az állam ígéretei szerint garantálja a miskolci vízszolgáltatás fenntartható működését, fejlesztését, a Mivíz munkavállalóinak foglalkoztatását és a miskolciak biztonságos, bükki forrásból származó ívóvízzel ellátását - írta az MTI.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!