<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

"Veszélyes és felelőtlen", amit az orosz elnök tenni akar. Lehet, hogy megint az ukránok egy drónja repült több mint 400 kilométert orosz légtérben? Háborús összefoglaló.

  • A NATO is kritizálta Oroszország tegnap bejelentett lépését, miszerint taktikai nukleáris fegyvereket telepítenek Belarusz területére. A nyugati katonai szövetség szóvivője „veszélyesnek és felelőtlennek” nevezte az orosz lépést, és elutasított minden olyan párhuzamot, amelyre Putyin az európai NATO-szövetségesek területén található amerikai nukleáris fegyverekkel kapcsolatban igyekezett rámutatni. „A NATO-tagországok mindig  teljes mértékben a nemzetközi kötelezettségeikkel összhangban járnak el. Oroszország rendszeresen megszegi a fegyverzetkontrollra vonatkozó kötelezettségeit, legutóbb éppen az Új-Start egyezményben való részvételének felfüggesztésével.”
    Ukrajna a helyzettel kapcsolatban az ENSZ Biztonsági Tanácsának sürgős összehívását kérte.

  • Oroszország tüzet nyitott egy humanitárius segélyosztó pontra Herszon városában. Az ukrán haderő közlésse szerint két civil sérült meg a becsapódó orosz lövedékek következtében.
  • A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) igazgatója, Rafael Grossi a jövő héten a zaporizzsjai atomerőműbe látogat, hogy személyesen tájékozódjon a „komoly kockázatot jelentő” biztonsági helyzetről.
  • Kína és Oroszország nem egy katonai szövetség felépítésén dolgozik – mondta Vlagyimir Putyin egy televíziós interjúban. A két hatalom között van katonai együttműködés, ez azonban teljesen „transzparens”.
  • Orosz hírügynökségi jelentések szerint robbanás történt délután a Moszkvától nagyjából 220 kilométerre délre található Kirejevszk városának központjában, két ember szenvedett sérüléseket. „Egy kráter keletkezett. A robbanás a város szívében történt” – nyilatkozta a kármentésben résztvevő szolgálatok egyik munkatársa. A TASZSZ orosz hírügynökség később azt közölte, hogy a robbanást egy drón okozta, és három lakóépület is megsérült.