2p

Az orosz-ukrán háború 648. napjának reggelén járunk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

  • Egy szombat esti bejelentés szerint Petro Porosenko volt ukrán elnök nem kapott engedélyt arra, hogy elhagyja Ukrajnát, az indoklás szerint azért, mert a magyar miniszterelnökkel tervezett találkozót. Az ukrán biztonsági szolgálat indoklása szerint miután Orbán Viktor korábban Putyint dicsérte, egy ilyen tárgyalás a volt elnököt „eszközzé tenné az orosz különleges szolgálatok kezében”. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár így reagált minderre Facebook oldalán:

  • A brit védelmi minisztérium állítása szerint az orosz hatóságok lefizetik a katonák feleségeit, hogy a moszkvai tüntetések után ne szervezzenek újabb tiltakozást a hosszan tartó bevetések ellen. A független oroszországi médiumok által végzett kutatások és a tiltakozó feleségek beszámolói arra utalnak, hogy az elmúlt hetekben a hatóságok egyre nagyobb összegű készpénzt ajánlottak fel a családoknak, míg másokat lejárattak.
     
  • Nemzetközi megfigyelők beszámolói szerint egyre nagyobb problémát jelent, hogy az orosz hatóságok állítólag nem közlik a katonák hozzátartozóival, hogyha Ukrajnában fogságba ejtették őket, így a hozzátartozóknak közvetlenül az ukránoktól – vagy csalóktól – kell megtudnia mindezt.

(The Guardian, ABC, CNN)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!