<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ukránok számára igazán fontos a mai, hiszen végre zöld jelzést kapott a Leopard 2 harckocsik szállítása az ostromlott országba.

A német kormány döntött arról, hogy Leopard 2A6 típusú harckocsikat bocsát Ukrajna rendelkezésére, és engedélyezi, hogy szövetségesei is ugyanezt tegyék, közölte ma délelőtt Steffen Hebestreit német kormányszóvivő a tegnap este már kiszivárgott hírekkel összhangban – írta laptársunk, a Privátbankár.hu délelőtti cikkében.

A németeket nem sokkal később Hollandia bejelentése követte, az ország miniszterelnöke, Mark Rutte arról számolt be, hogy Hollandia is készen áll Leopardokat küldeni Ukrajnának.

Így örülnek az ukránok

Ezen hírek fényében nem meglepő, hogy az ukrán kormány nagyon is elégedett a fejleményekkel, Olekszij Reznyikov védelmi miniszter például egy Twitter-üzenetben hálálkodott a nyugati felajánlások miatt. A tárcavezető üzenetéhez egy egészen csodálatos nagymacskás képet is csatolt – ennek alapján úgy tűnik, hogy az ukrán vezetés örömében Photoshopot ragadott: