2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az elmúlt órák legfontosabb történései.

  • Az ukrán légierő tájékoztatása szerint a légvédelmi rendszerek sikeresen lelőttek 12 rakétát, valamint 13 drónt. Ám az energetikai infrastruktúrát célzó éjjeli támadások következtében két energetikai dolgozó megsebesült Zaporizzsja régióban, emellett pedig jelentős károk keletkeztek a Lviv városában található energetikai berendezésekben is.
  • Szombaton, néhány nappal azután, hogy Oroszország és Észak-Korea kölcsönös katonai támogatásról szóló megállapodást írt alá, kikötött a Theodore Roosevelt amerikai nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó a dél-koreai Busan katonai kikötőben. A dél-koreai haditengerészet közlése szerint 2023 novembere óta először futott be amerikai repülőgép-hordozó egy dél-koreai kikötőbe. A Theodore Rooseveltet két, Aegis ballisztikus rakétavédelmi rendszerrel felszerelt romboló kísérte.

Holland segítség
Holland segítség
Fotó: Depositphotos

  • A Fehér Ház döntése szerint a Patriot légvédelmi rakétarendszerek szállítása esetén Ukrajna prioritást élvez: más országok nem kapják meg a fegyvereket addig, amíg Kijev nem jut kellő számú légvédelemhez. Vlagyimir Putyin orosz elnök vietnami látogatása során kilátásba helyezte, hogy változtatna az atomfegyverek használatára vonatkozó doktrínán. 
  • Eközben Hollandia védelmi minisztere, Kajsa Ollongren már azt jelentette be, hogy egy másik országgal közösen Patriot légvédelmi rakétákat küldenek Ukrajnának. Az illetékes nem nevezte meg, hogy melyik ez a bizonyos másik ország, ennek felfedését meghagyják az érintettnek. A holland védelmi minisztérium vezetője azt sem árulta el, hogy mikor adják át a rakétákat.

(MTI, BBC)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!