2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Amerikában tárgyalhatnak Ukrajnáról. 

Orbán Viktor szövetségesei zárt ajtók mögött tárgyalnak majd a republikánusokkal Washingtonban, ahol szorgalmazzák az Ukrajnának nyújtott amerikai katonai támogatás megszüntetését – idézi a Telex a Guardian értesülését. 

A lap úgy tudja, hogy a Magyar Külügyi Intézet tagjai – akik előtt Orbán épp a napokban tartott beszédet – és a washingtoni magyar nagykövetség munkatársai is részt vesznek a konzervatív Heritage Foundation thinktank által szervezett kétnapos rendezvényen. Az első nap panelbeszélgetéseket tartanak majd az ukrajnai háborúról. Az eseményen várhatóan olyan vendégek lesznek jelen, mint Ernyei Magor, az Alapjogokért Központ nemzetközi igazgatója. A Guardian republikánus forrása szerint a résztvevők közül néhányan, köztük a kongresszus republikánus tagjai, meghívást kaptak a keddi zárt ajtók mögött zajló tárgyalásokra.

A találkozóra épp akkor kerül sor, amikor Ukrajna támogatásával kapcsolatban Washingtonban is éles viták zajlanak. Szerdán a szenátus republikánus képviselői például megakadályozták az ukrajnai háború finanszírozását célzó költségvetési törvényjavaslatot. A lap egyik, a magyar nagykövetséghez közel álló diplomáciai forrás arról beszélt, hogy Orbán Viktor bízik abban, hogy Ukrajna segélyezése nem fog átmenni a kongresszusban, ezért próbálja megakadályozni az EU-s segítséget is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!