2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Ugyan egy év alatt kilenc céggel hosszabb lett a kormány stratégiai partnereinek a listája, az általuk újonnan létrehozott munkahelyek száma a legjobb esetben is csak stagnált.

Szijjártó Péter külügyminiszter 2016. szeptember 29-én kelt írásbeli válaszában azt írta Magyar Zoltán képviselő részére, hogy a kormány stratégiai partnerei eddig 1500 milliárd forintnyi új beruházást hoztak Magyarországra, amivel összesen 13 ezer új munkahelyet teremtettek. 2014. december 12-én a miniszter még "csaknem 14 ezer új munkahelyről" beszélt a stratégiai partner fórumon, vagyis azóta hiába nő szinte hónapról hónapra a partnerek köre, az általuk létrehozott új munkahelyek száma nemhogy nőtt volna, de egyenesen csökken.

Ők a legjobban kereső politikusok

A visszaesésre egyébként már egy évvel ezelőtt felhívtuk a figyelmet, hiszen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Siemensnél tett látogatása során 2015 szeptember elején már csak 13 ezer munkahelyet említett. A csökkenés okáról akkor megkérdeztük a Nemzetgazdasági Minisztériumot, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a majd ezer fős eltérés a szezonális ingadozásokra vezethető vissza. Ami akár igaz is lehetne, ha Varga télen, Szijjártó pedig nyáron nyilatkozott volna, vagyis a munkaerőpiac tényleges szezonalitását követve, de ők pont fordítva tették ezt.

De ha még el is fogadjuk a szezonális okokat a 13 és 14 ezer új munkahely vonatkozásában, a már korábban jelzett, múlt héten írt parlamenti válasz alapján egyértelműen kijelenthető, hogy az elmúlt 12 hónapban semmivel sem nőtt a kormány stratégiai partnerei által létrehozott új munkahelyek száma. Pedig tavaly szeptember eleje óta 9 céggel (Unilever, Grundfos, SMR Hungary, IT Services, NNG, BT ROC, Henkel, EPAM Systems, Procter & Gamble) bővült a partneri lista.

Eközben pedig a KSH legfrissebb, júliusra vonatkozó statisztikája szerint a legalább 5 főt foglalkoztató cégek a versenyszférában 66,5 ezer új munkahelyet teremtettek és ezzel mérföldkőhöz ért a magyar munkaerőpiac.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!