TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A japán kormány mintegy 1000 milliárd jent (8,5 milliárd euró) elérő pénzügyi támogatással segíti ki a válság által sújtott vállaltokat. Az állami tulajdonban lévő bankok a jövőben részesedést szerezhetnek a megtámogatott cégekben - jelentette be kedden a japán kormány.

A tőkeinjekció révén elsősorban a kis-és a közepes mérető cégeken akarnak segíteni, elejét venni a fenyegető csőd-és létszámleépítési hullámnak. A kis-és a közepes méretű vállalatok foglalkoztatják a japán munkavállalók 70 százalékát. E vállalati körben decemberben a csődök száma az egy évvel korábbihoz képest egyenegyedével nőtt.

Az elképzelés szerint az állami Japan Finance Corporation és mások a kidolgozás alatt álló terv értelmében átvállalhatják a cégek veszteségeinek 80 százalékát. A cégeknek négy évre szóló megújulási tervet kell ennek fejében kidolgozniuk - ismertette az elképzeléseket a japán gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztérium (MITI).

A japán parlament demcemberben már elfogadott egy 2000 milliárd jenes, a bankszektor támogatását célzó tervet.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.