2008. április 8. 08:04

Tízszázalékos leépítésre készül az AMD, mivel a processzorgyártók között dúló háború az visszavetette a cég eredményeit – írja az AP.

Nemrég az AMD versenytársa, az Intel is létszámcsökkentést jelentett be, úgy tűnik, hogy egyik cég sem profitál abból, hogy régóta dúl a verseny köztük. Az AMD-nél most 1600 ember állása került veszélybe a cég 16 800 dolgozójából.

A tervek szerint a vállalat már április végén megkezdi a leépítést, szeptemberig akarnak mind az 1600 embertől megszabadulni.

A két processzorgyártó azért kénytelen lefaragni létszámát, mert a termékvisszavonások sújtották őket, másrészt pedig rengeteg pénzt költöttek akvizíciókra.

Az AMD azt is közölte, hogy a cég első negyedéves eredményei várhatóan gyengébbek lesznek, mint azt korábban várták. A mostani becslések szerint az első három hónapban 1,5 milliárd dollár volt a cég bevétele, ez 15 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.