<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Tizenkilenc üzleti megállapodás született az Orbán Viktor miniszterelnök kínai látogatása kapcsán rendezett gazdasági fórumon, amelyeknek nyomán tovább bővülhet a Kínába irányuló magyar export - mondta Szijjártó Péter hétfőn, az M1 Ma reggel című műsorában.

Különösen kedvező lehet a magyar élelmiszeripar számára az, hogy Kína kiadja az exportengedélyeket a sertés, a liba, a kacsa és a nyúlhús exportjára - közölte a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. A minőségi magyar élelmiszeripari termékek azért is keresettek lehetnek Kínában, mert garantált a GMO-mentességük - tette hozzá a politikus.

Szijjártó Péter elmondta, hogy az elmúlt évben 1,8 milliárd dollár értékű árut és szolgáltatást exportált a magyar gazdaság Kínába, ami lényegesen meghaladta a 2012-es szintet. A megállapodások nyomán - amelyek közül 17 vállalkozások között köttetett - tovább bővülhet a magyar export. Ezt elősegítheti az is, miszerint Kína regionális turisztikai központot létesít Magyarországon - fűzte hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Kínából azt látják, hogy Magyarország egy olyan régió része, amely az európai növekedés zászlóshajója lesz a következő években. Ugyanis a visegrádi négyek vették a legjobban azokat az akadályokat, amelyek az Európai Unió előtt feltornyosultak - tette hozzá.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.