1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A pénteki Magyar Közlönyben jelent meg az ingyenes átadásról szóló kormányhatározat. 

A koronavírus-járvány okozta nemzetközi helyzetre tekintettel a kormány összesen 50 lélegeztetőgép ingyenes átruházásáról döntött a helyi lakosság megsegítése érdekében - derül ki a pénteken megjelent kormányhatározatból. Az átadást a Magyar Ökumenikus Szolgálat partnerszervezetén, az Advance Kárpátaljai Tanácsadó és Fejlesztő Központ közreműködésével történik majd meg. 

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A feladatért Szijjártó Péter külgazdsági és külügyminiszter, valamint Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter felel és a határozat megjelenését követő 30 napon belül végre kell hajtaniuk. 

A kormány lényegében rendszeresen adományoz a régiós országoknak lélegeztetőgépeket, sőt augusztus végén már adtunk 50 gépet Kárpátaljának. Október végén 150-et pedig Csehországnak adott a magyar kormány. Hogy a lélegeztetőgépekkel kapcsolatos kormányzati magatartás etikátlanság vagy szakmai hiba, arról kollégánk írt egy jegyzetet a napokban. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!