2018. március 13. 19:59
mfor.hu

A keddi Magyar Közlönyben megjelent rendelettel a kormány 2,5 milliárd forintot csípett le a rendkívüli tartalékból. 

Összesen 2,5 milliárd forint átcsoportosításáról rendelkezett a kormány a keddi Magyar Közlöny szerint. A pénzt több terület között osztják szét, a legtöbbet, 736 millió forintot a versenysport támogatása, ezen belül az egyéb működési célú beruházások kapják. 631 millió forint a külképviseletek beruházásaira megy el, 406 millió az Állami Egészségügyi Ellátó Központ személyi juttatásaira, 260 millió az egészségügyi ellátási és fejlesztési feladatainak dologi kiadásaira megy el. 200 millió forintot adott még a kormány az egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatására is. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

Emellett még 2,7 milliárdot elvett a kormány a tartalékból, amit az európai uniós befizetések egyéb működési célú kiadásaira csoportosítottak át. 

Egy másik rendelet több önkormányzat között oszt el valamivel több mint 2,8 milliárd forintot, aminek zöme egyetlen településhez fog kerülni. A kormány 2,06 milliárd forintot adott Sárvárnak egy multifunkcionális sportcsarnok építésére. Helyi hírek szerint a létesítmény igazi kulturális center lesz, hiszen mozit, skate-parkot is terveznek, fixen 600 fős lelátót alakítanának ki, amely 1000 főre lesz bővíthető.