2007. augusztus 15. 13:11

Az APEH Rapid csoportjai a mai napon ismét ellenőrzéseket tartottak a józsefvárosi kínai piacon. Az ellenőrök egyetlen esetben sem kaptak a vásárlásaikról nyugtát. A kiszabott büntetés várhatóan megközelíti az egymillió forintot.

A ma délelőtti akció legfontosabb eredménye, hogy az ellenőröknek már a piac bejáratánál sikerült egy "számlaárust" leleplezniük. A férfi olyan üres számlatömböt árusított, amelyben bélyegzővel előre nyomtatottan szerepelt a kibocsátó neve, címe, adószáma. Az ilyen számlatömb felhasználásával fiktív számlákat lehet kiállítani. A férfi ellen az adóhatóság a rendőrségen feljelentést tesz.

Az akcióban az ellenőrök hét alkalmommal a nyugatadási kötelezettség betartását is vizsgálták. A próbavásárlások során egyetlen esetben sem kaptak nyugtát, áll az adóhatóság közleményében.

Nyolc esetben vizsgálták az áru eredetét, ám a vállalkozók egyetlen esetben sem rendelkeztek az áru eredetének igazolásával. A Rapid csoportok öt esetben ellenőrizték a foglalkoztatottak bejelentését. A vállalkozók a helyszínen egyik esetben sem tudták igazolni a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését, ezért az ügyekben további vizsgálatok szükségesek.

Az APEH Rapid csoportjai két adóellenőrből és egy pénzügyőrből állnak. Az adóhatóság munkatársainak gyorsan kell cselekedniük az ellenőrzésekkor, hisz a hír futótűzként terjed a piacon és az árusok pillanatok alatt bezárnak, elszaladnak.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.