2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Donald Trump a második helyen futott be.

A "csendet megtörők", azaz a szexuális zaklatásokat elszenvedő, majd a hosszas hallgatás után idén ősszel sorra előlépő áldozatok lettek az év emberei a Time magazinnál. A #metoo mozgalomként elhíresült közösségi médiás hullámban főként nők vallottak arról, hogy hatalmi pozícióban lévő férfiak kihasználták és zaklatták őket, de voltak férfiak is, akik csatlakoztak hozzájuk, és színt vallottak.

Az óriási társadalmi vitát kiváltott mozgalmat a New York Times októberi cikke robbantotta ki, melyben a lap megírta, hogy Harvey Weinstein hollywoodi sztárproducer évtizedeken át színésznőket és női alkalmazottakat zaklatott. Weinstein mellett a másik legnagyobb név, akit zaklatásokkal vádoltak meg, a kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey volt, akinek erőszakoskodásáról először Anthony Rapp színész beszélt. Rapp állítása szerint ráadásul ő csak 14 éves volt, amikor Spacey molesztálta.

A #metoo-mozgalom Magyarországon is nagy vihart kavart. Itthon Sárosdi Lilla színésznő volt az, aki először megnevezte korábbi zaklatóját, Marton Lászlót, a Vígszínház azóta már elbocsátott főrendezőjét. Sárosdi vallomása után egy sor további színésznő állt még elő azzal, hogy Marton molesztálta, így itt is évtizedekig tartó történetről van szó. Marton mellett többen megvádolták Kerényi Miklós Gábort is, az Operettszínház igazgatóját, akit nem sokkal ezután szintén elbocsátottak az állásából.

A csendet megtörők mögött Donald Trump amerikai elnök végzett a második helyen az év embere-listán.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!