2017. december 6. 13:48

Donald Trump a második helyen futott be.

A "csendet megtörők", azaz a szexuális zaklatásokat elszenvedő, majd a hosszas hallgatás után idén ősszel sorra előlépő áldozatok lettek az év emberei a Time magazinnál. A #metoo mozgalomként elhíresült közösségi médiás hullámban főként nők vallottak arról, hogy hatalmi pozícióban lévő férfiak kihasználták és zaklatták őket, de voltak férfiak is, akik csatlakoztak hozzájuk, és színt vallottak.

Az óriási társadalmi vitát kiváltott mozgalmat a New York Times októberi cikke robbantotta ki, melyben a lap megírta, hogy Harvey Weinstein hollywoodi sztárproducer évtizedeken át színésznőket és női alkalmazottakat zaklatott. Weinstein mellett a másik legnagyobb név, akit zaklatásokkal vádoltak meg, a kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey volt, akinek erőszakoskodásáról először Anthony Rapp színész beszélt. Rapp állítása szerint ráadásul ő csak 14 éves volt, amikor Spacey molesztálta.

A #metoo-mozgalom Magyarországon is nagy vihart kavart. Itthon Sárosdi Lilla színésznő volt az, aki először megnevezte korábbi zaklatóját, Marton Lászlót, a Vígszínház azóta már elbocsátott főrendezőjét. Sárosdi vallomása után egy sor további színésznő állt még elő azzal, hogy Marton molesztálta, így itt is évtizedekig tartó történetről van szó. Marton mellett többen megvádolták Kerényi Miklós Gábort is, az Operettszínház igazgatóját, akit nem sokkal ezután szintén elbocsátottak az állásából.

A csendet megtörők mögött Donald Trump amerikai elnök végzett a második helyen az év embere-listán.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.