1p

A görög polgárok közel 70 százaléka úgy látja, hogy az idén nem lesz képes megfizetni a kivetett adókat - mutatja az athéni kereskedelmi és iparkamara felmérése.

A görög parlament a közelmúltban a nemzetközi hitelezők követelésére átfogó adóemelést hagyott jóvá és elfogadta a nyugdíjak csökkenésével járó nyugdíjreformot, hogy hozzájusson a harmadik, 86 milliárd eurós hitelcsomag további részleteihez. 

A megkérdezettek 89 százaléka úgy véli, hogy a nyugdíjreform és az újabb megszorító intézkedések recesszióba taszítják Görögországot. Csupán 6 százalékuk bízik a kormány gazdaságpolitikájában, és csak 7 százalékuk gondolja, hogy a takarékossági intézkedések meghozzák a várt eredményt az államkassza számára.

MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!