1p

Az Erste Bank magyar leányvállalata megvásárolta a BNP Paribas privátbanki üzletágát, mondta Jelasity Radovan az Erste Hungary vezérigazgatója egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

"Továbbra is hiszünk a magyar bankrendszerben, ezért jelen maradunk a piacon, annak ellenére, hogy növekedtek a bankszektorra kirótt terhek" - mondta Jelasity.

A felvásárlás, amely folyamatnak novemberben lesz vége, 60 milliárd forint értékű vagyonállományt, és mintegy 400 ügyfélt érint. A művelettel 12 százalékra növeli az Erste a privátbanki részesedését a magyar piacon a korábbi 9 százalékról.

Az Erste Private Banking igazgatója, Kállay András szerint további konszolidáció várható a piacon, és az Erste további felvásárlásokat tervez.

A kis, nyitott gazdaságban működő, szektorális adókkal sújtott magyar bankok többségében a bankfiókok bezárására és leépítésekre kényszerültek.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!