2007. július 17. 09:21

A korábbi előrejelzését 0,7 százalékponttal növelve már 7,5 százalékos inflációt és a korábbinál 0,1 százalékkal magasabb, 2,7 százalékos GDP növekedést vár a Kopint-Tárki Zrt. - jelentették be kedden sajtótájékoztatón.

Az ipari termelés növekedésére vonatkozó prognózisát viszont mérsékelte az intézet, 9 százalékról 8,5 százalékra, miközben 13 százalékról 14 százalékra emelte az export dinamika előrejelzését. Változatlanul egymilliárd eurós külkereskedelmi hiányt és 4,1 milliárd eurós folyó fizetési mérleg hiányt várnak 2007-re.

Az intézet szerint reális a kormány által közzétett - önkormányzatok nélkül, pénzforgalmi alapon számított - hat százalékos, eredményszemléletben 6,4 százalékos GDP arányos államháztartási hiány-előrejelzés.

MTI/

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.