TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az adó- és járulékrendszer jövő év módosítása több intézkedést tartalmaz a vállalkozások versenyhelyzetének erősítésére, a befektetési-fejlesztési lehetőségeik javítására - közli a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium internetes honlapján.

Megszűnik az elhatárolt veszteség érvényesítésére vonatkozó öt éves korlát. A tevékenység megkezdését követő negyedik évtől azonban a veszteség továbbviteléhez adóhatósági engedély szükséges, amennyiben a vállalkozás egymást követő két adóévben veszteséges, vagy az árbevétel a költségek és kiadások együttes összegének 50 százalékát nem éri el.

A gazdálkodó szervezeteknél gyakorlati képzésben részesülő tanulók utáni adóalap-csökkentés mértéke a jelenlegi 6 ezer forint helyett - a közreműködés formájától függően - a minimálbér 20 százalékára nő. A kutatás-fejlesztés (K+F) tevékenység további ösztönzése céljából a felsőoktatási intézmény területén kutatási, kísérleti fejlesztési tevékenységet végző vállalkozások az elszámolt közvetlen K+F költségeik mellett azok háromszorosával, de legfeljebb 50 millió forinttal csökkenthetik az adóalapjukat.

A versenyképesség javítása érdekében megszűnik a külföldi szervezetek részére fizetett kamat és jogdíj forrásadója. A társasági adózáshoz hasonlóan az egyéni vállalkozók és a mezőgazdasági őstermelők esetében is megszűnik az elhatárolt veszteség érvényesítésére vonatkozó öt éves korlát.

Az adófizetési kötelezettség mérséklése érdekében - a nem a pénzügyi szektorba tartozó vállalkozások esetén - a befektetett pénzügyi eszközök után kapott, illetve az egyéb kamatoknak csak a fele számít bele az iparűzési adó alapjába.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.