TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nemrég hazánkban járt és előadást tartott Robert S. Kaplan, akit a vezetéstudományban David. P. Norton szerzőtársával együtt a Balanced Scorecard (BSC) atyjaként tartanak számon.

A BSC tehát nem egyszerűen egy felsővezetői információs és teljesítménymérő rendszer, hanem a stratégia lebontását, kommunikálását és a célkitűzések teljesülésének visszamérését támogatja - tetszőleges mélységben - az intézmény irányítási szintjei számára. Ebből kifolyólag bevezetési költségei is nehezen mérhetőek, eredményessége a szervezet sikereiben érhető csak leginkább tetten.

Egy kisvállalkozás vezetőjében ugyanakkor jogosan merülhet fel a kérdés: mi újat is mond ez a logika, hiszen ha nem lennének a fentiekre mind tekintettel, már régen tönkrement volna a vállalkozás. A BSC tehát sokkal inkább azon cégeknek - de talán még inkább állami és nonprofit intézményeknek - nyújt segítséget a stratégiai célok eléréséhez, ahol a szervezet mérete igen nagy, valamint alapításának ideje is elég rég volt a sikert garantáló eszközök elfelejtéséhez. A cél ez által egy "stratégia-központú szervezet" kialakítása lesz, ahol minden egyes munkavállaló feladata a világosan meghatározott célok elérését szolgálja.

A BSC ajánlásainak átültetése az adott szervezet életébe rendkívül összetett folyamat, amelyet viszont informatikai támogatottság nélkül ma már nehéz elképzelni. Természetesen több cég is kínál megoldásokat a sok mérhető paraméter egyidejű megjelenítésére, amelyek jó segédeszközök a visszajelzések szemléltetéséhez. A változás viszont felülről jövő kezdeményezés kell, hogy legyen. Sir Terry Leahy, a Tesco vezérigazgatója nem véletlenül nyilatkozott így cége sikerének kulcsáról: "Hogyan is fejezhettem volna ki jobban elismerésemet Robert Kaplannak, minthogy átültettem az elméletét a gyakorlatba."

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.