<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Már keresik a nyertes kivitelezőt, az ajánlatok benyújtására azonban nem marad sok idő, augusztus 31-ig lehet jelentkezni.

Nagy fejlesztések zajlanak Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában, hiszen a sportcélú beruházások mellett úgy tűnik, a turisztikai fejlesztésekre is rástartolnak. A vízi filmstúdió, a fejre állított tájház és kilátó mellett csúszdaparkot is szeretnének építeni a helyi fürdőbe - találtunk rá arra az összefoglaló dokumentumra, melyet a közbeszerzési hatóság oldalára töltöttek fel.

Noha ebből egyelőre csak a beruházás ténye és a tervek körvonala rajzolódik ki, az már sejthető, hogy nem egy mini szórakoztatóparkot tervez a városvezetés. A közbeszerzés leírása szerint
összesen 1070 méter hosszú, 14 darab csúszdaegységből álló csúszdapark létesítése lesz a feladat, aminek megvalósítására 9 hónapja lesz a nyertes vállalkozónak.

(Részelt a közbeszerzés leírásából)

Az eljárás során legnagyobb súllyal a nettó ajánlati árat fogják figyelembe venni, majd pedig a vállalt határidő lesz a második legfontosabb szempont. A jelentkezők alkalmasságával kapcsolatban fontos kitétel, hogy minimum 350 milliós bevételt kell igazolnia, mely csúszdaépítésnek köszönhető. A referenciát illetően minimum 10 elemből álló, legalább 700 méter összhosszúságú és legalább 7 különböző típusból álló projektet kell felmutatnia annak, aki szeretné megvalósítani a kisvárdai beruházást.

Az ajánlati felhívás előzetesen becsült árat nem tartalmaz, viszont nem is olyan régen, még márciusban derült ki, hogy Mezőkövesden is épül egy csúszdapark. Igaz, az csupán 5 elemből áll, viszont 600 millió forintos állami támogatásból kerül megvalósításra. Vagyis ha arányosítjuk a számokat, akkor talán nem tévedünk nagyot, ha a 14 csúszdából álló kisvárdai projekt költségét minimum 1,5 milliárdosra saccoljuk.

A kisvárdai Várfürdő

Mire elég 14 csúszda?

Mivel nem kifejezett hobbink Magyarország csúszdaparkjainak felkeresése és számontartása, önmagában az az információ, miszerint 14 szórakoztatóelemet fognak kialakítani Kisvárdán, nem mond sokat. Éppen ezért utánanéztünk, mire lesz ez elég országos viszonylatban.

Magyarország legnagyobb csúszdaparkja Mogyoródon található, ahol 26 csúszdán szórakozhatnak a vendégek, ezt a hajdúszoboszlói aquapark követi 15-tel, a dobogó harmadik fokán pedig a sárvári csúszdapark mellé kerül majd a kisvárdai komplexum is a maga 14 csúszdájával.

Vagyis az ország harmadik legnagyobb csúszdaparkját tervezik megvalósítani Seszták városában.

A környék egyébként eddig sem szűkölködött az aquaparkokat illetően, hiszen (a teljesség igénye nélkül)

  • a 10 csúszdás vásárosnaményi park 25 km-re,
  • a 6 csúszdával rendelkező nyíregyházi élményfürdő 45 km-re,
  • a 4 csúszdás sárospataki fürdő szintén 45 km-re,
  • az ország második legnagyobb komplexuma, a 15 csúszdás Hajdúszoboszló pedig 111 km-re található.

Székely Sarolta
mfor.hu