2007. július 27. 11:11

Major Zoltán, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója a jövőben egy másik uniós országban működő pénzintézetnél vállal vezetői beosztást, ezért kérte felmentését jelenlegi posztjáról. Erről maga a főigazgató tájékoztatta pénteken az MTI-t.

A Népszava pénteki számának beszámolója szerint várhatóan augusztus közepén távozik posztjáról az OEP főigazgatója. Major Zoltán utódjaként felmerült Bartucz Attila neve, ő jelenleg az egészségügyi miniszter kabinetfőnökének a munkatársa. Szóba került Székely Tamás is, aki korábban az egészségbiztosító főigazgató-helyettese volt, most pedig a szakellátás fejlesztéséért felelős miniszteri biztos.

Major Zoltán a távirati irodához eljuttatott pénteki közleményben hangsúlyozta, hogy az egészségügyi reform keretében az egészségbiztosítási pénztárra háruló feladatokat elvégezték. "Az OEP jelenleg egy modern hivatal, amelyben a munkatársak teljesítménye magas színvonalú, objektíven mérhető" - fogalmazott. Az OEP kulcsszerepet játszik a biztosítási rendszer bevezetésének előkészítésében - mutatott rá a főigazgató, példaként említve a jogosultságellenőrzést, amely még idén befejeződik.

Major Zoltán sikerként értékelte az intézményfinanszírozás rendszerének korrekcióját, illetve az egészségbiztosítási kassza "szigorú kézben tartását", amelynek következtében ma a pénztár bevételei meghaladják a kiadásait. A távozó vezető terveiről is beszámolt közleményében, eszerint egy másik uniós országban működő pénzintézetnél vállal vezetői beosztást.

Az Egészségügyi Minisztérium sajtóosztálya a nemzeti hírügynökséggel azt tudatta, hogy Major Zoltán tájékoztatta döntéséről az egészségügyi minisztert. A szaktárca a dokumentumban köszönetét fejezte ki az OEP-főigazgatónak. Mint írják, "Major Zoltán személyében egy kitűnő szakembert és egy elkötelezett reformpárti vezetőt ismertünk meg, akinek munkája sokat tett hozzá a reform sikeres megvalósításához". Hozzáfűzték azt is, hogy az új vezető kinevezéséről később hoznak döntést.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.