TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az "Út a munkához" program lehetőséget ad a közfoglalkoztatásban végezhető feladatok körének bővítésére, s értékteremtő közhasznú munka végzésére is - jelentette be kedden Székesfehérváron, a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgató-helyettese.

A Fejér megyei polgármesterek részvételével megtartott, s a program bevezetésével kapcsolatos feladatokat számbavevő konferenciát megelőző sajtótájékoztatón Soós Ferenc elmondta: a Közép-dunántúli régióban a tavaly év végi adatok szerint 6623 szociális segélyből élőt tartottak számon.

Fejér megyében 2779-en, Komárom-Esztergom megyében 889-en, Veszprém megyében pedig 2995-en kapnak élnek rendszeres szociális segélyből. Egy részük számára teremti meg közfoglalkoztatás, vagy a 35 éven aluliak esetében, a képzés lehetőségét, s a munkaerőpiacra való visszatérést az Út a munkához program.

A megvalósításhoz, a közfoglalkoztatáshoz 95 százalékos központi támogatást vehetnek igénybe az önkormányzatok.

A feladatok ellátásába a közfoglalkoztatottak közül foglalkoztatás-szervezőket vonhatnak be. A munkára közép-és felsőfokú végzettségű álláskeresőket, segélyen levőket alkalmaznak, őket a február közepén kiírásra kerülő pályázat alapján választják ki.

A közfoglalkoztatás lehetőségeinek mind teljesebb kihasználására érdemes lesz társulniuk is a településeknek - hívta fel a figyelmet a főigazgató-helyettes.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.