TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az amerikai elszámolási szabályoknak kénytelenek megfelelni azok az európai vállalatok, melyeket az amerikai tőzsde jegyez és pénzügyi kimutatással rendelkeznek. Szakértők szerint 2007 a megfelelő időpont az eltérő rendszerek összehangolására.

Az amerikai számviteli szabályoknak kénytelenek megfelelni azok az európai vállalatok, melyeket az amerikai tőzsde jegyez és ott rendelkeznek pénzügyi kimutatással. Szakértők szerint 2007 a megfelelő időpont az eltérő rendszerek összehangolására.

Sokak szerint 2007 az ideális időpont a két kontinens szabályozásának összehangolására, néhány szakértő szerint azonban a dátum nagymértékben függ az Unióban 2005-ben változó nemzetközi számviteli standard (IFSR) sikerétől. Amennyiben pozitív visszajelzések lesznek, akkor Amerika két év tapasztalatából kell, hogy levonja a konzekvenciákat.

A problémák forrása, hogy azoknak az európai vállalatok, melyeket az amerikai tőzsdéken jegyeznek, két különböző éves kimutatást kell készíteni. Az egyiket a nemzeti számviteli szabályoknak megfelelően, míg a másikat az amerikai előírásokhoz igazítva. A vállalatok főként azt nehezményezik, hogy feltűnően nagy az eltérés a kimutatások között, ami jelentős többletmunkát eredményez, rontva ezzel a cég költségmutatóit.

2007 azért is tűnik megfelelő dátumnak az eltérő rendszerek megszűntetésére, mert ekkor dönt a Bizottság, hogy az egyesült államokbeli, kanadai és japán befektetők által alkalmazott számviteli szabályok megfelelnek-e az EU-ban alkalmazott elveknek.

Az amerikai értékpapír és tőzsde felügyelet, valamint a Bizottság között feszültséget okoz, hogy a Bizottság az amerikai mintát követő IAS 39 pontjának részbeni betartását indítványozta, holott ez a két rendszer konvergenciájának kerékkötőjévé válhat. Az amerikai szakértők örömmel látnák, ha még ebben az évtizedben megszületne a szabályok összehangolása, s ehhez egészében alkalmaznák az IAS 39 pontját.

(Menedzsment Fórum)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.