2008. március 14. 13:14

A Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő intézet stabilról negatívra rontotta Magyarország "BBB plusz" adósosztályzatának kilátását. Az elemzők szerint nőtt a kockázata annak, hogy a kormány nem tudja végigvinni a reformokat, ezért romlottak a kilátások.

"Az intézet szerint a reformpolitikát a hétvégi népszavazás, valamint egy újabb népszavazás lehetősége komolyan veszélyezteti. A befektetők szempontjából viszont a reformpolitika jelenti a biztosítékot" - olvasható a Pénzügyminisztérium közleményében, melyben reagáltak a leminősítésre.

A Standard & Poor's úgy véli, hogy a magyar kormánynak folytatni kéne a reformokat, akkor újra stabillá válhat a most csökkentett minősítés. Ha a kormány folytatja a reformokat és kitart a konvergenciaprogram mellett, akkor a hitelminősítő azt pozitív jelként fogja értékelni - állítja a Pénzügyminisztérium.

A devizapiac eleinte negatívan értékelte az S&P leminősítését, a korábbi 257-es szintről 260 fölé ugrott az euró árfolyama. nem sokkal később azonban visszaesett az árfolyam a korábbi szint környékére.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.