TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A gazdasági rendszerváltást követően, az állami vállalatok privatizációjával, a magán tulajdonú cégek térnyerésével párhuzamosan a belső ellenőrzés, mint szakma erőteljesen háttérbe szorult. Ebben szerepet játszott többek között a controlling térnyerése is, de az is, hogy az ellenőrzés az ellenőrzési célokat, eszközöket, módszereket tekintve nem kellő időben és rugalmassággal alkalmazkodott az új helyzethez.

A controlling és az ellenőrzési tevékenység színvonalát, a két terület közötti együttműködési készséget alapvetően az határozza meg, hogy mit vár el tőlük az első számú vezető, a menedzsment.

Ha a menedzsment nem pusztán adatszolgáltatási funkciót szán a controllingnak, valamint nemcsak az esetleges visszaélések felderítésére veszi igénybe az ellenőrzést, akkor a megfelelő színvonalú teljesítményt mindkét terület csak egymással való folyamatos és szoros együttműködéssel érheti el.

Kádárné Golobics Ibolya

Kapcsolódó anyagok
Internal audit és controlling
Háromból két cégnél volt gazdasági visszaélés
Az üzleti csalásról - egy kicsit távlatokban

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.