<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Júniusban is visszaesett az ipari termelés az euróövezetben; az előző hónap utáni ismételt csökkenés meglepte az elemzőket.

A mutató havi összevetésben 0,3 százalékkal esett vissza - közölte szerdán az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat). A piac 0,3 százalékos növekedést várt. Májusban 1,1 százalékkal esett vissza az ipari termelés a közös pénzt használó térségben.

Éves összevetésben nem változott az ipari termelés üteme a májusi 0,6 százalékos növekedés után. Ez egyéves mélypont. A friss adat tovább hűtötte azokat a reményeket, amelyek szerint idén fellendül a növekedés Európában egy évvel azután, hogy a térség kilábalt a recesszióból.

Az Eurostat csütörtökön ismerteti, hogyan alakult a második negyedévben az euróövezeti tagországok összesített hazai összterméke (GDP). Az Európai Unió mind a 28 tagját alapul véve 0,7 százalékkal nőtt az ipari termelés éves összevetésben, és 0,1 százalékkal csökkent májushoz képest. Éves összehasonlításban Magyarországon bővült a legnagyobb mértékben, 11,3 százalékkal az ipari termelés. Havi összevetésben a magyar növekedés (1,8 százalék) a harmadik legjobb az Európai Unióban.

Kapcsolódó anyagunk - Tolna és Nógrád a két júniusi fekete bárány


Az EU-tagállamok közül Görögországban volt a legsúlyosabb (6,9 százalék) az ipari termelés visszaesése az elmúlt egy évben.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.