2012. november 28. 08:28

Az infláció négyszeresével, 22 százalékkal drágítja januártól a sárga csekkes befizetés díját a Magyar Posta - értesült a Népszabadság.

A lap szerdai száma szerint a 112-ről 137 forintra emelt egységárat annak a szolgáltatónak kell megfizetnie, amelyik a csekket kinyomtatja, és akinek a számláján jóváírják a fogyasztók, ügyfelek által befizetett készpénzt.

A szolgáltatók e többletköltséget nem számolhatják fel a fogyasztóknak, ezt tiltják ugyanis a törvények. Egy átlagos távközlési szolgáltatónál pár százmillió forintot jelent az emelés, a piacvezető Magyar Telekomnál, vagy éppen egy áram- és gázszolgáltatónál azonban milliárdokra is rúghat.

A Magyar Posta a lap megkeresésére közölte: a költségek jövő évi változása miatt kénytelen ennyivel emelni a szolgáltatás árát, de az új tarifákat kizárólag a 2013-tól felmerülő pluszköltségek határozzák meg, ez nem jelent a társaság számára extra bevételt. A posta éves árbevételének 15-16 százaléka származik a sárgacsekk-forgalomból.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.