Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A tervezettnek legfeljebb csak a fele lesz a privatizációs bevétel Görögországban - közölte a görög-német gazdasági fórumon Berlinben Jeórjiosz Sztathakisz görög gazdasági miniszter.

"Azt hiszem mindannyian egyetértünk abban, hogy az eredeti 50 milliárd euró a valóságtól messze elszakadt elképzelés" - fogalmazott a miniszter.

Elmondta, hogy a kormány jelenleg 15 milliárd euró körüli privatizációs bevételt tervez, de ebből mindössze 2,5 milliárd folyt be és ténylegesen legfeljebb 6-7 milliárd euró bevételre lehet számítani.

Görögország a harmadik mentőcsomag feltételei teljesítéséről folyó felülvizsgálati tárgyalások mielőbbi lezárását szorgalmazza a következő 5 milliárd eurós részlet felszabadítása érdekében. Jeórjiosz Sztathakisz a fórumon közölte, hogy

a kormány különösebb ellenállás nélkül keresztül fogja tudni vinni a parlamenten a hitelezők által megkövetelt nyugdíj- és adóreformot.

A miniszter jelezte, hogy a görög gazdaság az év második felében növekedésnek indult és pozitív eredményt fog tudni felmutatni az egész évre vonatkozóan is. Az üzleti hangulat az országban napról napra javul - mutatott rá. Az adósságtörlesztést fenntarthatónak látja a miniszter 2020-ig, utána azonban elmondása szerint "újabb tárgyalási körre lesz szükség".

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.