2p

"Nincs olyan Mol delegáció Moszkvában, amelyik a Surgutneftegassal tárgyal - közölte a Mol szóvivője az MTI-vel az orosz Vedomosztyi hírére reagálva.

Ahogy arról az mfor.hu is beszámolt az orosz Vedomosztyi című gazdasági lap csütörtöki számában arról írt a Molhoz és az orosz energiaügyi minisztériumhoz közelálló forrásokra hivatkozva, hogy a Mol Nyrt. ajánlatot tett a Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) orosz konszernnek a Molban birtokolt részvénycsomagja megvásárlására, a kérdéssel most a két ország kormányainak szintjén foglalkoznak.

A Mol szóvivője emlékeztetett Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának a múlt héten a Reutersnek adott nyilatkozatára, amelyben elmondta: „Amíg nem látjuk tisztán ennek a részvénycsomagnak a sorsát, (például a Surgutneftegas szándékait), nem látok lehetőséget arra, hogy tárgyaljunk a MOL és a Surgut közötti stratégiai együttműködésről. Ez a Mol igazgatóságának és stakeholdereinek (összes érintettjének) - a velük folytatott megbeszéléseken alapuló - álláspontja.”

Az üggyel kapcsolatban Szollár Domokos kományszóvivő leszögezte: a magyar kormány többször jelezte orosz partnerének, hogy támogatja a Mol meghirdetett stratégiáját, amelynek egyik kulcseleme a társaság függetlenségének megőrzése.

Legutóbb az Orosz-Magyar Gazdasági Vegyesbizottság ülésén is tolmácsolta ezt az orosz kormánynak. A január végi vegyesbizottsági ülés óta kormányközi egyeztetés, újabb fejlemény ezen a téren nem történt.

Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára csütörtökön újságírók előtt kacsának minősítette, hogy a két ország kormányainak szintjén foglalkoznak azzal, hogy a Mol Nyrt. ajánlatot tett a Surgutneftegas orosz konszernnek a Molban birtokolt részvénycsomagja megvásárlására.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!