2008. március 17. 08:49

A kormány 761 millió forintot csoportosított át az egészségbiztosítási pénztárak megalapításával kapcsolatos feladatokra a költségvetés általános tartalékából - a kormányhatározat a Határozatok Tárában jelent meg.

Az eredetileg 46,7 milliárd forintos általános tartalékból most 966,2 milliót használ fel a kormány. A kisebb, 205,2 milliós tételt a rendőrség kapja, részben személyi juttatásokra, nagyobb részt beruházásra.

A 761 milliós másik tétel a költségvetésben eddig nem szereplő célra, az egészségbiztosítási pénztárak megalapításával kapcsolatos feladatokra került átcsoportosításra.

A közelmúltban elfogadott törvény szerint 22 pénztárat alapít az állam zártkörű részvénytársasági formában, egyenként húszmilliós alaptőkével, így önmagában ez a tétel 440 millió forintot visz el a mostani pénzből. Miután az egészségbiztosítási törvényt az idén fogadta el a parlament, így a múlt év végén hozott költségvetési törvény nem tartalmazhatta az ezzel kapcsolatos kiadásokat.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.