Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az "Adó FBI", vagyis az APEH Kiemelt Adózók Igazgatósága (KAIG) az év eleje óta 134 ügyben 614 központosított ellenőrzést rendelt el, s a már lezárult 214 ellenőrzés nyomán a kiemelt ügycsoportokban mintegy 12,1 milliárd forint adókülönbözetet állapított meg.

A központosított ellenőrzések hatékonysága - amelyekre az év eleje óta van lehetőség - a megállapított adókülönbözetet tekintve több mint kétszerese az APEH országos átlagának, itt egy revizor egy nap alatt 1,5-1,6 millió forintnyi megállapítást "termel" - mondta Juhász István, a KAIG igazgatója.

Az adókülönbözet kétharmadát, mintegy 8 milliárd forintot a számítástechnikai eszközök, nyomtatók kereskedelmének ellenőrzése során tárták fel, ezt a kozmetikai cikkek kereskedelme követi, ahol egyetlen ügycsoportban 1,3 milliárd forint megállapítást tettek, majd a gépjármű-kereskedelem, ahol ugyancsak egy ügycsoportban 859 millió forint adóhiányt állapítottak meg - tette hozzá.

Az adócsalási statisztika a bűnügyihez hasonló földrajzi megoszlást mutat: a 614 központosított ellenőrzésből közel 500-at a közép-magyarországi régióban, 43-at a dél-alföldi régióban rendeltek el.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.