2007. október 17. 10:49

Az "Adó FBI", vagyis az APEH Kiemelt Adózók Igazgatósága (KAIG) az év eleje óta 134 ügyben 614 központosított ellenőrzést rendelt el, s a már lezárult 214 ellenőrzés nyomán a kiemelt ügycsoportokban mintegy 12,1 milliárd forint adókülönbözetet állapított meg.

A központosított ellenőrzések hatékonysága - amelyekre az év eleje óta van lehetőség - a megállapított adókülönbözetet tekintve több mint kétszerese az APEH országos átlagának, itt egy revizor egy nap alatt 1,5-1,6 millió forintnyi megállapítást "termel" - mondta Juhász István, a KAIG igazgatója.

Az adókülönbözet kétharmadát, mintegy 8 milliárd forintot a számítástechnikai eszközök, nyomtatók kereskedelmének ellenőrzése során tárták fel, ezt a kozmetikai cikkek kereskedelme követi, ahol egyetlen ügycsoportban 1,3 milliárd forint megállapítást tettek, majd a gépjármű-kereskedelem, ahol ugyancsak egy ügycsoportban 859 millió forint adóhiányt állapítottak meg - tette hozzá.

Az adócsalási statisztika a bűnügyihez hasonló földrajzi megoszlást mutat: a 614 központosított ellenőrzésből közel 500-at a közép-magyarországi régióban, 43-at a dél-alföldi régióban rendeltek el.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.