TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A vállalati botrányok a Világgazdasági Fórum témái között is helyet kaptak. A legbefolyásosabb cégvezetők úgy vélik, hogy a további törvényi szigorítások nem akadályozzák meg a csalásokat, ellenben rontják a hatékonyságot.

Mint a megbeszélésen felmerült, a vállalati botrányok ráirányítják a széles közvélemény figyelmét a problémákra. A milliárdos csalások elbagatelizálásától óvtak a menedzserek, hangot adva ugyanakkor annak a véleményüknek, hogy a megoldást csupán jogszabályokkal és gazdaságban az állami jelenlét fokozásával nem lehet megoldani. Ezek az esetek arra jelentenek példát, hogy rossz emberek, rossz döntéseket hoznak. Az ilyen etikai problémákat pedig csupán jogszabályokkal nem lehet orvosolni - vélekedett James Schiro Zurich Financial Services vezetője.

Többen már a Sarbanes-Oxley törvényt -, mely előírja az Amerikai Egyesült Államokban a belső ellenőri beszámolónak a vállalati beszámolókhoz történő csatolását - is a vállalatok életébe történő jelentős beavatkozásnak vélték, az ellenőrzési folyamat azonban ezután tovább szigorodott. Az amerikai értékpapír-piac felügyelet (SEC) most azt szeretné elérni, hogy az eddigieknél sokkal több adatot kelljen a vállaltoknak nyilvánosságra hozniuk. Ez azonban a vállalatvezetők szerint az üzleti titkokat is érintené, így valószínűleg a terv törvénybe foglalása kemény ellenállásba fog ütközni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.