Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Gyenge növekedés várható a második félévben az Egyesült Államok gazdaságában, újabb recessziótól azonban nem kell tartani a Conference Board gazdaságkutató intézet csütörtökön megjelent felmérése szerint.

Az intézet összetett konjunktúramutatója (Leading Economic Index - LEI) 0,5 százalékkal 115,8 pontra emelkedett júliusban. Elemzők 0,2 százalékos javulást vártak. A következő 3-6 hónapban várható folyamatokat jelző index májusban és júniusban is javult, de még így is arra utal, hogy a gazdaság nem bővül eléggé ahhoz, hogy érdemben csökkenjen a munkanélküliség. "A növekedési ütem szerény, és nemigen mutatkoznak gyorsulásra utaló jelek" - mondta Ken Goldstein, az intézet szakértője. A hónapról hónapra egy kicsit mégis emelkedő index azonban azt jelzi, hogy a világ legnagyobb gazdasága nem zuhan ismét recesszióba, az ősszel és télen szerény mértékű bővülés várható - tette hozzá. 

Amerikában a hazai össztermék (GDP) az idei első félévben a legcsekélyebb mértékben bővült 2009 tavasza óta, amikor hivatalosan véget ért a legutóbbi recesszió. A lassulás miatt felerősödtek a félelmek attól, hogy dupla mélypontú lehet a válság.

A LEI lassú javulása arra utal, hogy elkerülhető az újabb lejtmenet, a munkaerőpiacon viszont nem oldódik a feszültség. Legkevesebb 2,5-3 százalékos GDP-növekedés szükséges ahhoz, hogy stabilizálódjon a munkanélküliségi ráta - mondta Mark Zandi, a Moody's vezető elemzője. 

A LEI tíz elemből - egyebek mellett a lakásépítési engedélyek számának változására, valamint a munkanélküliség és az ipari rendelésállomány alakulására vonatkozó adatok alapján - áll össze, és a tapasztalatok szerint igen megbízhatóan jelzi előre a következő időszak fejleményeit. A Conference Board Kínától az euróövezeten át Ausztráliáig összesen 11 gazdasági erőközpont kilátásait elemzi a LEI felmérésekkel
 
MTI 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.