<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Ukrajna "technikai okokból" csak pénteken kapja meg az Oroszország által korábban beígért pénzügyi támogatás második részletét, Moszkva ezúttal 2 milliárd dollár értékben fog eurókötvényt vásárolni - vált ismertté szerdán ukrán kormányzati forrásokból.

Az orosz pénzügyminiszter hétfőn azt mondta, hogy Moszkva még a héten felújítja az államkötvények vásárlását, ukrán illetékesek pedig korábban arra számítottak, hogy a kötvények ellenértéke már szerdán megérkezik.

"Technikai okokból elhalasztották az ügyletet, pénteken számítunk a pénzre" - mondta egy neve elhallgatását kérő ukrán tisztségviselő.

Ukrajna december 17-én kötött pénzügyi támogatási megállapodást Oroszországgal, amelynek alapján Moszkva 15 milliárd dollár értékben vásárol ukrán kötvényeket, emellett legalább 4 milliárd dollár éves megtakarítást eredményező engedményt ad az Ukrajnába exportált orosz földgáz árából.

Alig egy héttel később, december 23-án jelentették be, hogy az orosz kormány 3 milliárd dollárnyi ukrán eurókötvényt vásárolt. Ukrajnának az idén nagyjából 8 milliárd dollárnyi külső adósságot kell visszafizetnie.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.