TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Waberer's International Zrt. tavaly 377,5 millió euró (mintegy 110 milliárd forint) árbevételt ért el, ami mintegy 6 százalékkal haladja meg a 2011. évit, a cég idén is jelentős növekedéssel számol - közölte a társaság.

Az EBITDA (a kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény) csaknem 10 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbi értéket, 52,4 millió euró (több mint 15 milliárd forint) lett a múlt évben. Ebben az évben kétszámjegyű nyereségnövekedést vár a cég. A 4200 alkalmazottat foglalkoztató vállalat különböző adónemekre összesen 5,7 milliárd forintot fizetett 2012-ben az államnak.

A Waberer's áttért az euró alapú könyvelésre, részben azért, mert bevételeinek döntő hányada ebben a pénznemben keletkezik, másrészt pedig azért, hogy csökkentse a forint euróhoz viszonyított árfolyamának ingadozásaiból eredő kockázatokat.

A cég átlagos heti felrakásainak száma Németországban 1100, Franciaországban 650, Olaszországban 500, az Egyesült Királyságban pedig 550 rakomány volt tavaly. A társaság a kulcsfontosságú európai célállomások mellett rendszeresen juttat el küldeményeket Kis-Ázsiába, a Közel-Keletre és a selyemút mentén fekvő országokba is.

A legkorszerűbb Euro 5-ös vontatókkal meghajtott szerelvények útvonalainak több mint 65 százaléka Magyarországot nem érintő fuvar volt. A rakottsági mutató 90 százalék fölött stabilizálódott.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.