2013. április 24. 10:28

A Waberer's International Zrt. tavaly 377,5 millió euró (mintegy 110 milliárd forint) árbevételt ért el, ami mintegy 6 százalékkal haladja meg a 2011. évit, a cég idén is jelentős növekedéssel számol - közölte a társaság.

Az EBITDA (a kamatok, az adózás és értékcsökkenés leírása előtti eredmény) csaknem 10 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbi értéket, 52,4 millió euró (több mint 15 milliárd forint) lett a múlt évben. Ebben az évben kétszámjegyű nyereségnövekedést vár a cég. A 4200 alkalmazottat foglalkoztató vállalat különböző adónemekre összesen 5,7 milliárd forintot fizetett 2012-ben az államnak.

A Waberer's áttért az euró alapú könyvelésre, részben azért, mert bevételeinek döntő hányada ebben a pénznemben keletkezik, másrészt pedig azért, hogy csökkentse a forint euróhoz viszonyított árfolyamának ingadozásaiból eredő kockázatokat.

A cég átlagos heti felrakásainak száma Németországban 1100, Franciaországban 650, Olaszországban 500, az Egyesült Királyságban pedig 550 rakomány volt tavaly. A társaság a kulcsfontosságú európai célállomások mellett rendszeresen juttat el küldeményeket Kis-Ázsiába, a Közel-Keletre és a selyemút mentén fekvő országokba is.

A legkorszerűbb Euro 5-ös vontatókkal meghajtott szerelvények útvonalainak több mint 65 százaléka Magyarországot nem érintő fuvar volt. A rakottsági mutató 90 százalék fölött stabilizálódott.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.