<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár kedden fogadta a kínai Eximbank és a kínai Pénzügyminisztérium delegációját; a Kung Huj-hung közép európai ügyletekért felelős igazgató által vezetett delegáció a Budapest-Belgrád vasútvonal kínai részvétellel történő fejlesztéséről folytatott tárgyalásokat - tájékoztatta Fülöp Judit, az államtitkár sajtófőnöke az MTI-t kedden.

A kínai és a magyar miniszterelnök múlt heti pekingi megállapodásának megfelelően a beruházásokért felelős kínai és magyar intézmények, vagyis a kínai Eximbank, a Pénzügyminisztérium, a Kereskedelmi- és Külügyminisztérium, valamint a Miniszterelnökség, a MÁV és a Magyar Fejlesztési Bank között megindultak a tárgyalások.

A tárgyalások jelenleg a kedvezményes hitelfeltételekről, a kivitelezés részleteiről, valamint az ahhoz szükséges kormányzati megállapodásokról zajlanak - tette hozzá az államtitkár.

Tájékoztatása szerint a Budapest-Belgrád vasútvonal versenyképes személy- illetve teherszállítási szintre való felújítása 374 kilométer hosszan mintegy 3 milliárd dollárba kerülne.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.