1p

Jelentős megtakarításokat sikerült elérni az állami fenntartásába került kórházak szerződéseinek áttekintése után - mondta csütörtök este Londonban Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

A szakpolitikus, aki a londoni Magyar Kulturális Központ szervezésében találkozott Nagy-Britanniában dolgozó magyar orvosokkal, a beszélgetésen elmondta: a kórházak szerződéseinek átvizsgálása során két-háromszoros eltérések mutatkoztak például az egyes intézmények által vásárolt gáz beszerzési árai között.

A kórházi tartozásállomány negyede energia-közbeszerzésből adódott, és az átvétel után az "első körben" 29 százalékos megtakarítást sikerült elérni az ilyen jellegű beszerzéseknél - mondta az államtitkár.

Szócska Miklós nagyon nehéznek nevezte az átvett örökséget, ugyanakkor szavai szerint a helyzet az adott helytől függően változó. Egyes helyeken nagyon komoly hiánytünetek mutatkoztak, más intézmények pedig jól, vagy akár túlfinanszírozottak voltak, ezért nagyon nehéz az egyensúlyt eltalálni - mondta a késő estébe nyúló londoni beszélgetésen az egészségügyi államtitkár.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!