<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Jelentős megtakarításokat sikerült elérni az állami fenntartásába került kórházak szerződéseinek áttekintése után - mondta csütörtök este Londonban Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

A szakpolitikus, aki a londoni Magyar Kulturális Központ szervezésében találkozott Nagy-Britanniában dolgozó magyar orvosokkal, a beszélgetésen elmondta: a kórházak szerződéseinek átvizsgálása során két-háromszoros eltérések mutatkoztak például az egyes intézmények által vásárolt gáz beszerzési árai között.

A kórházi tartozásállomány negyede energia-közbeszerzésből adódott, és az átvétel után az "első körben" 29 százalékos megtakarítást sikerült elérni az ilyen jellegű beszerzéseknél - mondta az államtitkár.

Szócska Miklós nagyon nehéznek nevezte az átvett örökséget, ugyanakkor szavai szerint a helyzet az adott helytől függően változó. Egyes helyeken nagyon komoly hiánytünetek mutatkoztak, más intézmények pedig jól, vagy akár túlfinanszírozottak voltak, ezért nagyon nehéz az egyensúlyt eltalálni - mondta a késő estébe nyúló londoni beszélgetésen az egészségügyi államtitkár.

MTI