<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Miniszterelnökségtől érkezik a még nem is létező Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság igazgatója.

Szele Tamás, a Miniszterelnökség társaságfelügyeleti főosztályvezetője lesz a még nem is létező Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság igazgatója – derül ki a péntek éjjel megjelent Magyar Közlönyből.

Mint arról lapunk is beszámolt, a 7,5 milliárd euró (3000 milliárd forint, bár az árfolyam azóta még magasabbra szállt) befagyaszott EU-s kohéziós forrás lehívása érdekében a kormányzat több korrupcióellenes intézkedést is az Országgyűlés elé terjesztett. Ezek egyike állítaná fel a Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter irányítása alá tartozó Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóságot, ám a törvényt a Ház – várhatóan – csupán a jövő héten fogja elfogadni.

A határozat meg is jegyzi, a személyi döntést „az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló törvény hatálybalépésének napjától kell alkalmazni”.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.