<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Elképesztően sokba kerül a rendszer fenntartása.

Csak februárban közel 450 milliárd forintba került a rezsicsökkentés fenntartása, derül ki a Pénzügyminisztérium által a napokban közzétett, részletes második havi pénzforgalmi költségvetési számokból.

Mint arról lapunk is beszámolt, február végéig hatalmas, 1525,1 milliárd forintos hiánnyal zárt az államháztartás központi alrendszere, a havi hiány pedig az elmúlt sok-sok év átlagához képest is kiugróan magas lett.

A Portfolió számításai szerint a kiadási oldalon a tavalyi adatokhoz képest a legszembetűnőbb növekedés az egyedi és normatív támogatások területén azonosítható, az ide tartozó rezsivédelmi kiadásokkal összefüggésben pedig két hónap alatt 563,9 milliárdot költött az állam, ebből 390 milliárdot februárban. Ha ideszámoljuk a távhőszolgáltatók mintegy 50 milliárd forintos kompenzációját is, akkor kijön az egyetlen hónap alatt közel 450 milliárdos érték.